MENÜ

 

 

 

Lábápoló (pedikűr)  képzés.

 

Pedikűr tanfolyam esetében lehetőség van arra, hogy saját otthonában sajátítsa el a pedikűrözési ismereteket.!

Hasonlóképpen, mint a gyógymasszázs és a frissítő masszázs között, különbség van a gyógypedikűr és az  esztétikai pedikűr között.

Tulajdonképpen csak az a különbség a kettő között, hogy a csontig hatoló tyúkszemmel, mélyen benőtt körömmel és a lábgombával nem foglalkozunk, minden mással igen.

Esztétikai pedikűr alatt a láb áztatását, a bőrkeményedések eltávolítását, körmök rövidítését, reszelését értjük, valamint az enyhébb -nem kórosan mély- tyúkszem eltávolítását. Az esetek 90%-ban ezeket kérik a kuncsaftok.

Ráadásként -külön díjazás ellenében- talpmasszázst is végzünk.

A pedikűr tanfolyamok ugyancsak intenzívek; 2x3 órás a képzés, egy hetes szünettel. 

Az első alkalommal bemutatom a fogásokat, amit a tanuló utánam csinál. Különösen a kés helyes tartását kell begyakorolni. Közben megismertetem a szükséges elméleti ismeretekkel is, erről írásos anyagot is kap. Egy hétig gyakorol családtagokon, barátokon stb. A második alkalommal kijavítom az esetleges hibákat, maj a tanuló bemutatja tudását egy általa biztosított modellen és szóbeli vizsgát tesz. Ekkor kapja meg oklevelét is.

Tanfolyami díj: 30 000 ft, ami két részletben fizethető.

Felét az első napon, felét a második alkalommal.

Külön előnye ennek a szakmának, hogy nem kell nagy költséggel pedikűr szalont kialakítani, mert házakhoz járva is jól lehet keresni vele.Ebben az esetben még a lavórt is a kuncsaft adja!

 A lábápoló tanfolyamot azoknak ajánljuk

  • akik saját maguk, családtagjaik és barátaik lábát szeretnék szakszerűen pedikűrözni
  • illetve dolgozni szeretnének az oklevél birtokában de csak kiegészítő tevékenységként, vagyis nem rendszeresen.
  • vagy külföldön szeretnének munkát vállalni.

Itthoni munkavégzés esetén a NAV-nál kell adószámot kiváltani. Ez az a bizonyos hetes adószám, birtokosának szakszerű megnevezése: adószámmal rendelkező magánszemély. Feljogosítja birtokosát a tevékenység pénzért való végzésére kiegészítő tevékenységként. Például, ha házhoz jár pedikűrözni, ez általában kiegészítő tevékenységnek számít.

Illetve előfordul az is, hogy kiváltotta már vállalkozói igazolványát pedikűrözésre de ismeretei még nincsenek róla. Magyarán: még nem tudja csinálni. Számára is remek megoldás az ismeretek otthoni elsajátítása.

Semmiféle előképzettséget nem igényel a képzés.

Eszközigény: egy pedikűr késsel, egy bőrfeltolóval, egy reszelővel és egy kisollóval már jól el tudunk boldogulni. Ezek nem drágák: egy pedikűrkés például már 1500 forintért kapható.

 

talpkes.jpg

 

Pedikűr talpkés.

 

Az első foglalkozásra viszem az eszközöket, és megbeszéljük, hogy hol lehet beszerezni azokat. Természetesen, ha addigra már megveszi valaki, nem hátrány. (Pl. gyógyászati segédeszköz boltokban, neten beszerezhető).

 


Borsos Mária

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet